Author Topic: SYM HD 200 EVO - Battery Sparked While loading and now No Electrical Power  (Read 268 times)

bish10

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
I was replacing my battery after charging it and had the negative cable attached and the positive post hit the battery box screws and created sparks. I attached the power cable and the entire bike has no electrical power? Did I fry a fuse or the starter relay or.....? Please help if you can.
I found the four fuses under the seat by the back lights, but those were all good. Other fuses?

Tromper

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 767
    • View Profile
Re: SYM HD 200 EVO - Battery Sparked While loading and now No Electrical Power
« Reply #1 on: February 27, 2021, 01:00:31 AM »
Did you pull the fuses out and check 'em, or just eyeball 'em?
Have you checked your battery?
Might have shorted it.  Last time I did that there was a real distinct "Pop" when it went.
Also check the terminal connections just in case.
08 SYM HD200
07 Suzuki Burgman 650

Syd

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 516
    • View Profile
Re: SYM HD 200 EVO - Battery Sparked While loading and now No Electrical Power
« Reply #2 on: February 27, 2021, 03:00:34 PM »
Next time, put the positive on first.

bish10

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: SYM HD 200 EVO - Battery Sparked While loading and now No Electrical Power
« Reply #3 on: February 27, 2021, 11:01:25 PM »
Pulled the four fuses and all good. Battery says its fine on the meter, if that means anything?

bish10

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: SYM HD 200 EVO - Battery Sparked While loading and now No Electrical Power
« Reply #4 on: February 27, 2021, 11:02:45 PM »
Hoping not to have it towed to service!!!

bish10

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: SYM HD 200 EVO - Battery Sparked While loading and now No Electrical Power
« Reply #5 on: February 28, 2021, 04:30:03 PM »
I pulled the fuses and only eyeballed them. How do I lead test them? Took battery into Battery+ and they tested it and said it's 100%.

bish10

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: SYM HD 200 EVO - Battery Sparked While loading and now No Electrical Power
« Reply #6 on: February 28, 2021, 05:45:52 PM »
got a lead tester and found one fuse to be bad! Will replace and try. Thanks.

Tromper

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 767
    • View Profile
Sounds promising Bish.
Please let us know if that gets it.
08 SYM HD200
07 Suzuki Burgman 650

An Error Has Occurred!

Call to undefined function split()