Author Topic: Rv300 doesn't start  (Read 3379 times)

Rickaroo3d

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Rv300 doesn't start
« on: April 30, 2011, 10:29:31 PM »
My new RV300 with the fuel injected engine doesn't start. It turns over and turns over but won't start. 3/4 tank of gas. What's odd is the humming sound it normally makes for about 2 seconds when I turn the key to the 'on' position (fuel pump, injector perhaps) doesn't do anymore. Like the fuel isn't being sent to the injector.  Anyone have any ideas what the problem may be and how it can be corrected? Checked fuses and all other likely ideas.
« Last Edit: May 01, 2011, 12:52:01 PM by Rickaroo3d »

Rickaroo3d

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Rv300 doesn't start
« Reply #1 on: May 02, 2011, 12:37:31 PM »
The dealer has picked the scooter up and under warranty will make the repair. I'll update what the problem was when I know.

ootscoot

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1518
  • Another Dealer hard at work...
    • View Profile
    • ootyscooters.com
Re: Rv300 doesn't start
« Reply #2 on: May 02, 2011, 09:32:58 PM »
Yes, if you don't hear the fuel pump when the key is turned on, it is most likely the fuel pump relay switch, located near the front right side of engine. If you hear it click, but still no fuel pump - suspect fuel pump...
Ooty's Scooters - Santa Barbara, CA.
SYM Dealer, SYM rider, SYM owner - got them all!

Rickaroo3d

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Rv300 doesn't start
« Reply #3 on: May 02, 2011, 11:52:53 PM »
I saw that relay switch when I was trouble shooting. It didn't make a sound either when turning the key on. Hope it's just that and not the fuel pump. Will update when dealer gives a call. Thanks a lot!!

Kiwiscoot

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
  • Scootaholic - Down Under New Zealand
    • View Profile
Re: Rv300 doesn't start
« Reply #4 on: May 04, 2011, 03:02:05 PM »
does your scoot have a cut out switch under the seat like the Citycom? Could be that.
Citycom 300i - 46 000+ kms what a blast.
Citycom review: http://scootdawg.proboards.com/index.cgi?board=200cc&action=display&thread=16772

Rickaroo3d

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Rv300 doesn't start
« Reply #5 on: May 04, 2011, 08:14:21 PM »
Yes there's a cut out switch under the seat but that cuts the starter switch as well. My starter works well. No fuel getting to the injector. Awaiting call from the dealer to tell me what the outcome is. Will update...

Rickaroo3d

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Rv300 doesn't start
« Reply #6 on: May 05, 2011, 09:53:39 PM »
diagnosis: fuel pump relay switch. confirmed from dealer

An Error Has Occurred!

Call to undefined function split()